Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın “Cumhuriyet ve Atatürk” Söyleşisinden Görüntüler

Cumhuriyetimizin 100. yılında, değerli hocamız, Prof. Dr. Sayın Ahmet Saltık’ı “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu söyleşisi ile konuk ettik. 

Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan söyleşide,
Sayın Ahmet Saltık;
Cumhuriyet öncesi coğrafyamızda ve diğer farklı bölgelerden örnekler vererek, dönem tahlili yaptı.

 
Cumhuriyet’e geçiş dönemi, Atatürk ve kurtuluş mücadelesini, yaşanan tüm zorlukları ve imkansız denilen bir ortamda verilen amansız mücadeleyi anlattı. 


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasını, Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini, savaş esnasında bile eğitim kurultayı yapmış bir insan olduğunun altını çizdi.

 
Cumhuriyet ile birlikte, Atatürk devrimleri ve ekonomik yapılanma ile kadınların hem sosyal yaşamda hem eğitim alanında yer almaya başladıklarını söyledi.

 
“Cumhuriyet ile egemenlik;
Padişahtan, sultandan, toprak ağasından alınıp halka verildi” dedi.


“Atatürk, “Yurttaş İçin Medeni Bilgiler” kitabında demokrasiyi, çok partili yaşamı ve düşünce özgürlüğünü anlatıyordu” diye belirtti.

 
Kardelen çiçekleri gibi Umutlarımızı asla soldurmayacağız diyerek ardından Cumhuriyeti yaşatacağız sözleri ve alkışlar eşliğinde söyleşi sonlandı.


CEM Vakfı Genel Başkan Vekilimiz Sayın Hasan Sezgin, Sayın Saltık’a katkıları ve bilgilendirici söyleşisi için teşekkür ederek kendisine plaket takdim etti.

 
Vakıf olarak kendisine, katkıları ve bize sunduğu değerli bilgiler için teşekkür eder, tüm çalışmalarında başarılar dileriz.