2. Kış Çalıştayı Balıkesir'de Gerçekleştirildi.

27-29 Kasım tarihlerinde, Balıkesir Onnhann Thermal Hotel’de Cem Vakfı 2. Kış Çalıştayı yapıldı.
İlk günkü toplantıda, açılış konuşmasını Cem Vakfı Genel Müdürümüz Sayın Ali İhsan Argunşah yaptı.
Genel Başkanımız Prof. Dr. İzzettin Doğan Hocamızın selamlarını iletti.
Sayın Argunşah; “Eşit yurttaşlık, mutlu bireyler ve çocuklarımız için onurlu miras için buradayız” dedi.
“Çedes Projesini kesinlikle kabul etmiyoruz ve bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var” dedi.
“AİHM kararları uygulanmalıdır, ülkenin birlik ve bütünlüğü için bizde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız görevlere talibiz” dedi.
Konuşma sonrası Divan Kurulu oluşturuldu.
Sonrasında kürsüye davet edilen Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun konuşma yaptı.
Sayın Derun; (Konuşma videosu için tıklayınız.)
Divanı, Dedeleri, Başkanları, Kadın Kollarını, Gençlik Kollarını selamladı.
Birlikteliğin güç ve sevgi oluşturmasının önemine vurgu yaptı.
Toplantımızın amacı, “gönül birliği oluşturmak ve yolumuza daha iyi gidebilmek için” dedi.
Cumhuriyet kazanımlarından ve Aleviliğin kazanımlarının aynı olduğundan bahsetti.
“Cemevlerimiz, Vakfımız, Filistin katliamını kınıyor ve lanetliyor, bizler her zaman mazlumun yanındayız” dedi.
“Çedes Projesinin kabul etmemiz kesinlikle dogru değildir” diyerek altını çizdi.
“AİHM Kararlarının uygulanmasını hukuksal olarak talep ediyoruz” dedi.
AİHM kararlarını madde madde açıkladı, “bunlardan en önemlisi bütçeden pay alınması bölümü, bütçeden pay alınmadığı sürece Alevi yurttaşlarına inanç hizmeti yapmak mümkün olamaz” dedi.
“Nüfusumuzun yüzde otuz üçünü oluşturan Aleviler, diyanetteki bütçeden aynı şekilde pay almalıdır” dedi.
Okullardaki zorunlu din dersinin sadece tek taraflı anlatıldığını, Alevi İslam İnancının da yer alıp doğru şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.
"Hoca Ahmet Yesevi‘den Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara, Balkanlardan Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan bu büyük inanca, kültür denilemez ve Kültür Bakanlığı’na bağlanamaz" dedi.
Alevi İnancı okullarda okutulmalıdır, diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kürsüye Davet Edilen İnanç Önderimiz Sayın Eşref Doğan Dede konuşma yaptı.
Sayın Doğan;
Divanı, Başkanları, İnanç Önderlerini, tüm katılım sağlayan Canları selamladı.
Malatya depremine değindi.
Depremde etkilenen cemevlerinin ve türbelerin yapımının devlet tarafından üstlenildiğini belirtti.
1923’ten bu yana verilen vergiler, savaşlar, şehitler, fedakarlığın karsılığı Turizm ve Kültür Başkanlığı kurarak Alevilerin tanıtıldığını söyledi.
“Anaokullarında din dersinin tamamen asimilasyon politikası olduğunu belirtti.
Cocukların inanç terbiyesi aile de verilir, okullarda verilmez ve buna izin vermeyelim” dedi.
Depremde kaybedilen canlara başsağlıgı dileyerek sözlerini sonlandırdı.
Kürsüye davet edilen Eski Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Ali Rıza Uğurlu Dede konuşma yaptı.
Sayın Uğurlu;
Divan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanlarını selamladı.
Yapılan toplantının, aile toplantısı olduğunu belirtti.
“İzzettin Doğan Hocanın hakkını ve onunla yola çıkanların hakkını teslim etmek istiyorum, kim ne derse desin ne söylerse söylesin biz o yanan ışığın ve meşalenin arkasından sonsuza kadar gideceğiz” dedi.
AİHM kararlarını yüksek sesle istenmesi ve söylenmesi gerektiğini belirtti.
Dedelerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.
“Yaptığınız hizmetleri, Allah için yaptığınızı unutmayınız” dedi.
Teşekkürlerini, saygı ve sevgilerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Birinci gün toplantıda;
Şube Başkanları ve İnanç Hizmetlerinin yürütülmesi konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.
Aynı zamanda bütün Şube Başkanlarımız ve İnanç Önderi Dedelerimiz kürsüye çıkıp duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
İkinci gün toplantısında Genel Başkan Vekilimiz Sayın Hasan Sezgin yaptığı konuşmada;
Çalıştaya katılanları tek tek selamladı,
toplantının başarılı verimli geçmesi için dilek ve temennilerde bulundu, katılım gösteren tüm Canlarımıza teşekkürlerini iletti.
Sonrasında Çalıştaya katılan tüm Canlarımıza, İsmet Özer Balta tarafından ‘Liderlik Eğitim Programı’ verildi.
Üçüncü gün, Genel Müdürümüz Sayın Ali ihsan Argunşah, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Genel Sekreteri Serdar Gazi Karababa Dede, Gençlik Kolları ile birlikte, Balıkesir İmko Cemevi Şubemize ziyarette bulundular.
Toplantı yapıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
İmko Cemevi Şube Başkanımız Sayın Gülden Ablak’a ve yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder görevlerinde başarılar dileriz.
Sonrasında, Balıkesir Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’a ziyaret gerçekleştirildi.
Bu ziyaretlerde;
Genel Müdürümüz Sayın Ali İhsan Argunşah, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hayati Doğan, Cem Vakfı Denetleme Kurulu Üyemiz Sayın Sadık Polat, İnanç Önderimiz Sayın Eşref Doğan Dede, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Genel Sekreterimiz Serdar Gazi Karababa Dede, İmko Cemevi Şube Başkanımız Sayın Gülden Ablak yer aldı.
Yapılan görüşmelerde;
Orada yaşayan Alevi vatandaşlarımızın istekleri, talepleri iletildi. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Balıkesir Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz’a, Genel Müdürümüz Sayın Ali İhsan Argunşah tarafından, bizi ağırladıkları ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi.
Üç gün süren 2. Kış Çalıştayı, yoğun ve verimli bir çalıştay olmuştur. Tüm katılım sağlayan ve emek veren Canlarımıza teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.