Hazretli Ali’nin Doğumu ve Sultan Nevruz Kutlu Olsun.

21 Mart günü, 
Genel Merkezimizde yoğun bir katılımla, Hazreti Ali’nin doğumu ve Sultan Nevruz Bayramı dolayısı ile etkinlik düzenlendi. 
Sabahtan hazırlıklar başlandı.
Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız ile çalışanlarımız birlikte gelen tüm lokmaları pay edip, hazırladılar.
Aşevimizde, Cem lokmamız hazırlandı.
Akşam, yoğun bir katılımla Yenibosna Cemevimizde, Ertan Akgün Dedemizin ve halkımızın duaları eşliğinde, tüm canlarımızın el birliği ile lokma dağıtımı yapıldı. 
Lokmamıza; 
İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Özlem Gevrek Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Sayın Av. Zeynel Emre, Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Belediye Başkan Adayı
 Sayın Emine Gülizar Emecan, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Sayın Özgür Çelik,
 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gökan Zeybek,
 Bahçelievler Belediye Başkan Vekili
Sayın Göksel Erdem,
 Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler ilçe Başkanı Sayın Danış Akpolat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik kolu Başkanı Sayın Erdem Kara, İyi Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Sayın Tugay Çapun, İyi Parti Bahçelievler ilçe Başkanı Sayın Oğuz Ahmet Albay, Zafer Partisi Bahçelievler Belediye Başkan adayı Sayın Av. Ulaş Öztürk, Zafer Partisi Bahçelievler ilçe Başkanı Sayın Eyüpcan Bulut, CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri ve Meclis Üye adayları yer aldı. 
Tüm misafirlerimiz lokmamıza ve Cemimize katıldılar, kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. 
Vakıf Kurucu Üyemiz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Av. Seher Karaman, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Bercan Güney Alagöz lokmamızda konuklarımızı ağırladılar. 
Lokma sonrası tüm canlarımız ve konuklarımız ile Cem ibadet salonumuza geçildi. 
Burada konuşma yapan CEM Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun;
Cemimize katılan tüm konukları selamladı ve Prof. Dr. İzzettin Doğan Hocamızın selam ve sevgilerini iletti. 
Sayın Derun;
“Nevruz’un anlam ve öneminden bahsetti.
“21 Mart günü Nevruz günü, Kabe’de doğan tek insan, İmam Ali el-Murtaza’dır” dedi. 
Alevi İslam anlayışının temelinin; 
Allah, Muhammed, Ali olduğunu söyledi. “O yüzden bizler, “Hakk Lâ İlâhe İllâllâh, Muhammedün Resulullah, Aliyyen Veliyullah”  deriz dedi. 
Hazreti Muhammed’in “Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır” sözünü ela alan Sayın Derun;
İmam Ali’nin yolu adalettir, sevgidir, muhabbettir, rahmettir, insana değer verme yoludur, paylaşım yoludur. O yoldan geçmeyen kişinin Alevi yolundan gidemeyeceğini, dolayısı ile yüce Peygamberden şefaat bulamayacağını söyledi. 
Sayın Derun, Hazreti Ali’nin Mısır Valisi Malik Eştere yazdığı mektuba değindi; 
Mektuptan örnekler verdi; 
“Ey Malik, halka karşı merhametli olmayı, sevgi ile birlikte bulunmayı kendine şiar edin. Orda yaşayan insanların bir kısmı dinde kardeştir sana diğer kısmı yaradılışta kardeştir sana, eşit davran…
Sayın Derun; Bu mektubun, hukuk uygulayıcılarının, muhtarların, belediye yönetenlerin, bütün devlet adamlarının okuyup yaşamına geçirmesi gereken bir mektup olduğunu belirtti. 
Sayın Derun; 
“ iyi ki doğdun ya Ali, iyi ki senin talibiniz, iyi ki senin yolundayız ya Ali, hiçbir kuvvet, hiçbir güç, hiçbir zalimlik, hiç bir yakmalar, hiç bir katliamlar, bizi Hakk, Muhammed, Ali yolundan ayrı koyamayacaktır. Bayramınız mübarek olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı. 
Cem sonrası, pay edilen tüm lokmalarımız, canlarımıza eşit şekilde dağıtımı yapıldı. 
Hakk tüm canlarımızın hizmetlerini, ibadetlerini kabul eylesin. 
Tüm emek veren canlarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza teşekkür ederiz.
Hazretli Ali’nin doğumu ve Sultan Nevruz kutlu olsun. 
Allah Eyvallah. 
CEM Vakfı Genel Merkezi