Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinliği, Yaşasın Cumhuriyet.

Atamızın emaneti olan Cumhuriyet'i anlamak ve Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak adına 21 Ekim'de planlanmış ve ileri bir tarihe ertelemiş olduğumuz 100. yıl etkinliğimizi, 3 Kasım günü çoşkulu bir şekilde, halkımızla birlikte kutladık. 

 

Cem Vakfı Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızın düzenlediği etkinliğimizde; 

Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun, Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanımız Sayın Musa Özcan, Cem Vakfı Hazreti Ali Cemevi Şube Başkanımız Sayın Serpil Soylu, Cem Vakfı Gaziosmanpaşa Hoca Ahmet Yesevi Şube Başkanımız Sayın Şahin Çolak, Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fadime Demir, Gençlik Kolları Başkanlarımız Sayın Cemal Aşkın Topal, Sayın Muharrem Kurnaz, Sarıyerliler Türk Müziği Korosu ve Koro Şefi Sayın Birgül Mutlubaş ile Sivil Toplum Örgütleri yer aldılar. 

 

Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun yaptığı konuşmada, Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın selam ve sevgilerini ileterek başladı. 

 

Cumhuriyetin kazanımlarını ve topluma getirdiği haklara değinen Sayın Derun; Cumhuriyetin, kimsesizlerin kimsesi olduğunun altını çizdi, ‘bir zümreye ait değildir’ dedi. 

Hiç kimsenin ne İmam Hüseyin’i ne Atatürk’ü unutturamayacağını söyledi. 

Atatürk’ün, Alevi Bektaşi toplumundan kurtuluş savaşında aldığı büyük destekle yola çıktığından bahsetti. Cumhuriyet ve Alevi toplumunun örtüştüğünü, Cumhuriyete Alevi toplumunun sahip çıktığını belirtti. 

 

‘Alevi toplumunda yetişen insanların, dünyada bir çok önemli yerlere geldiğini ve bir çok başarılar elde ettikleri halde ülkemizde belirli yerlere sırf Alevi İnancını benimsedikleri için gelemediklerini, engellendiklerini görüyoruz, biz eşit yurttaşlık haklarımızın uygulanmasını istiyoruz’ dedi. 

 

Cemevleri ibadethanemizdir ve bütçeden Alevilere pay ayrılması gerektiğini yineledi. 

 

Son olarak Sayın Derun;

Cumhuriyetin 100. yılını çoşkulu bir şekilde, yoğun bir katılımla kutlamaktan mutluluk duyduğunu ve bu etkinlikte emeği geçen Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Şube Başkanlarımıza, Sarıyerliler Türk Müziği Korosu’na, tüm halkımıza teşekkürlerini iletti. 

 

Cem Vakfı Gençlik Kolları Başkanlarımızdan Sayın Muharrem Kurnaz yaptığı konuşmada;

Cumhuriyetin 100. yılını çoşkuyla ve gururla kutladıklarını belirtti. 

‘Yüz yıl boyunca bu topraklarda yaşayan insanlarımızın, birlik ve beraberlik ile azim ve kararlılığı Cumhuriyeti ayakta tutmuştur’,

daha aydınlık, daha adil bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

Son olarak katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

 

Ardından konuşma yapan Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fadime Demir; Cumhuriyetin aydınlanmanın adı olduğunu, yüz yıl önce yakılan meşale olduğunu, emek alınteri olduğunu, bağımsızlık ilim ve fen olduğunu söyledi. Cumhuriyetin, savaşlardan yorgun düşen halkın özlemi olduğunu, kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirtti. 

Sayın Demir, katılım sağlayan ve emek veren herkese teşekkürlerini sundu, ardından Sarıyerliler Türk Müziği Korosu’nu sahneye davet etti. 

 

Müzik şöleninin yaşandığı akşamda; 

türküler, deyişler ve Cumhuriyet marşları halkın ve konukların yoğun ilgisi ve beğenisi ile birlikte söylendi. 

 

Halkımızın yoğun katılımı ve ilgisinin olduğu etkinliğimize katılım sağlayan tüm Yöneticilerimize, İstanbul’daki Şube Başkanlarımıza ve yönetimlerine, etkinliği düzenleyen Kadın Kollarımız ve Gençlik Kolarımıza, konuklarımıza, Sarıyerliler Türk Müziği Korosu’na, emek veren tüm canlarımıza tek tek teşekkür ederiz. Yaşasın Cumhuriyet.