Her Hafta Cumartesi Kalkışlı Abant Gölü-Safranbolu-Amasra Turu

SAFRANBOLU AMASRA TURU

1 GECE 2 GÜN (1 GECE OTEL KONAKLAMASI)

Kişi Başı Ücret: 180 TL' dir.

Ek Hizmet Bedelleri Fiyata Dahildir

 

HER HAFTA CUMARTESİ SABAH HAREKET 
PAZAR AKŞAM DÖNÜŞ

 

Abant Gölü - Amasra - Safranbolu - Yörük Köyü 
Cincihan - Hıdırlık Tepesi - Güneş Saati - Bakırcılar Çarşısı - Cam Teras - Tokatlı Kanyonu 

1.GÜN

ABANT GÖLÜ – SAFRANBOLU – HIDIRLIK TEPESİ – KAYMAKAMLAR KONAĞI – CİNCİ HAN – YEMENİCİLER ARASTASI – KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ

Değerli misafirlerimiz, sizleri 07.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 07.30 Harbiye Cumhuriyet Caddesi TRT radyosu Önü - 08.00 kadıköy evlendirme dairesi önü - 08.15 Kartal Yemek Center - 08.30 Çayırova Mc Donalds Önünden -  alarak, ALLITURNA Tur otobüs içi ikramları eşliğinde Bolu Dağı’nın eteklerinde bulunan Abant Gölü’ne doğru yola çıkıyoruz. Göl kıyısına geldiğimizde çeşitli aktivitelere ekstra olarak katılabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilir, dileyenlerse fayton veya atla gezinti yapabilirler. Alacağımız öğle yemeği sonrasında UNESCO tarafından koruma altına alınan, Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan müze kent Safranbolu’ya ulaşıyoruz. Burada ilk olarak Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı ve Saat Kulesi’ni panoramik olarak göreceğimiz Hıdırlık Tepesi’ne çıkıyoruz. Buradan hiç bir evin diğerinin görüşünü kısıtlamadığı ve ne kadar düzenli bir şekilde konumlandırıldığını net bir şekilde görebiliyoruz.Alacağımız güzel fotoğrafların ardından Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Arastalarını, Cinci Hanı ve Hamamı’nı, İzzet Mehmet Paşa Camii’ni, Akçasu Kanyonu’nu, Köprülü Mehmet Paşa Camii’ni ve avlusundaki Güneş Saati’ni geziyoruz. Evleri ve lokumlarıyla meşhur Safranbolu’da en güzel gezi evi olan Kaymakamlar Konağı’nı gezerken kendinizi zaman makinesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Tarihi kentin meşhur lokumcusunda lokuma dair bilgi alırken aynı zamanda lezzetli lokumlarından tatma ve alışveriş imkânı bulacağız. Yemeniciler Arastasında vereceğimiz alışveriş molasını takiben Safranbolu gezimizi tamamlıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Dileyen misafirlerimiz ile Safranbolu turizmine katkıda bulunmak amacıyla, Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Kristal Teras’a (Cam Seyir Terası) gidiyoruz. 75 ton ağırlığı taşıyabilen, Roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam seyir terası, her biri 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşmaktadır. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan 100 metrekareden oluşan terasta bir seferde sadece 30 kişi bulunabilmektedir. Teras eşsiz Tokatlı Kanyonu manzarasını bizlere sunmaktadır. (Ekstra)

 

Sabah Kahvaltısı: Otobüste Dağıtılacak Olan Kahvaltı Paketi

Öğle Yemeği: Abant Gölü: Mangalda Sucuk + Köfte + Tavuk + Meşrubat + Çay (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

Konaklama: Seçilen Otelde Konaklama Gerçekleştirilecektir.

Mola Tesisleri: Düzce Tursan Tesisleri, Bolu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri

Rota: İstanbul – Abant (325 km) Abant - Safranbolu (155 km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 480 Km

Otele Giriş Saati: 18.00

2.GÜN

YÖRÜKKÖYÜ - ÇAMAŞIRHANE – SİPAHİOĞLU KONAĞI - AMASRA – AMASRA MÜZESİ – SORMAGİR KALESİ – KEMERE KÖPRÜSÜ – AMASRA MÜZESİ

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası hareketle, eski bir Bektaşi köyü olan Yörükköyü’ne ulaşıyoruz. Köyün ortak yaşamını yansıtan çamaşırhane gezisini yaparken bu kadar çok detayın düşünülmüş olmasına şaşıracaksınız. Ardından Sipahioğlu Konağı’nın harem ve selamlık bölümlerini geziyoruz. Köy kahvesindeki molayı takiben, Bartın üzerinden Amasra' ya doğru yol alıyoruz. Strobon’a göre Amazonlar tarafından kurulmuş olan, adını bir Pers prensesi Amastris’den alan Karadeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip Fatih Sultan Mehmet’in Lâla’sına “Çeşm-i Cihan buramı ola ?” (Dünya’nın Gözü) diye sorduğu Amasra’ya ulaşıyoruz. İhtişamını halen koruyan surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken; küçük bir adayı ana karaya bağlayan Kemere Köprüsü, Fatih Kilise Camii, Şapel, Sormagir Kapısı, Zindanlar, Ceneviz Kabartmaları ve Çekiciler Çarşısı başlıca göreceğimiz eserler olacak. Gezilerimizin ardından Amasra’nın ünlü balık restoranlarında öğle yemeği molası veriyoruz. Sınırsız deniz balığı ve Amasra salatasından oluşan öğle yemeği sonrası Osmanlılar döneminde Bahriyeyi Hümayun, sonrasında ise mızıka okulu olarak da kullanılan Amasra Müzesi gezimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından kentten ayrılarak dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Bartın - Çaycuma üzerinden bastonlarıyla ünlü Devrek’te bir baston atölyesine uğradıktan sonra aşçılarıyla meşhur Mengen – Yeniçağ Bolu - Adapazarı üzerinden İstanbul’a dönüyoruz. Siz sayın misafirlerimizi bir sonraki Allıturna Tur organizasyonunda görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakarak, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın.

 

Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

Öğle Yemeği: Çeşmi cihan Restaurant: Sınırsız Balık ve Salata Menüsü Alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.

Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.

Rota: Safranbolu - Amasra (110 km), Amasra – İstanbul (460 km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 570 Km   

Toplam Tur Mesafesi: 1050 Km

İstanbul’a Varış Saati: 23.00 (Tahmini)

 

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

*  Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama            

*  Lüks Otobüsler Ile Ulasim

*  ALLITURNA Tur Güvencesi

*  Profesyonel Rehber Ile Çevre Gezileri                                                                                        

            

*  Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltisi                                   

*  Açık Büfe veya Set Menü 1 Aksam Yemegi

*  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

*  Ek Hizmet Bedelleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Tüm Öglen Yemekleri 
* Tüm Yemeklerde Alınan Içecekler 
* Tüm Özel Harcamalar 
* Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
* Müze Giriş Ücretleri 

 

Tur Programina Dâhil Olan Tüm Milli Park ve Ören Yeri Girisleri, Yardimci Rehberlik Ücretleri, Otopark Ücretleri, Tekne Turlari, Minibüs Ücretleri ve Turlara Göre Degisen Diger Ücretler Bu Kapsamdadir. Bagli Oldugu

.

İPTAL VE İADE GÜVENCE PAKETİ KAPSAMI

 

Tura Çikis  Gününden; 72 Saat (3 Gün) Öncesine Kadar Rezervasyon Iptal Talebinde Bulunulmasi veya Degisiklik Halinde Kosulsuz Yüzde 100 Kesintisiz Iade Garantisi Sunuluyor. 1, 2 veya 3 Gece Konaklamali Turlarda Paket Bedeli Kisi Basi 20 TL’dir. 4 Gece ve Üzeri Konaklamali Turlarda Paket Bedeli Kisi Basi 25 TL’dir. Uçakli Turlarda Iptal Iade Güvence Paketi Eklenememektedir.

 

1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI


Acentenin iflasi veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Saglik sigortasi degildir, tedavi masraflarini karsilamaz. (Özel saglik sigortasi misafire ait özel harcamadir)

 

ÖNEMLI: Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yas Çocuklardan Ücret Alinmaz. Eger Çocuklar Için Otobüste Koltuk Istenirse 02-06 Yas Çocuk Fiyati Uygulanir. 0-7 Yas Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

DİĞER

NOT: Turlarimizda kisi sayisina göre, yukarida belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanilir.



DİKKAT: Tur sirküsü yayımlandığı  2017 tarihinde geçerlidir. Aynı tura ait, daha sonraki bir tarihte yayımlanacak tur sirküsü bir öncekini geçersiz kılar.



TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETICI KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMISTIR.