Cem Vakfı Yalova Şubesi Hızır Cemi ve Dayanışma Yemeği

Düzenlenen Hızır Cemi’ne Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Subaşı  Belediye Başkanı Musa Kuş, Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Saatçioğlu Ve İsmail Can, Yalova Cem Vakfı Başkanı Sinan Giray, Merkez Mahallesi Cami Hocası İsa Aksay, CHP Belde Teşkilatı Başkanı Nuri Çimen, Cem Vakfı Yalova Şubesi, Yenibosna Cem Vakfı Genel Merkezi Yöneticileri ile Tokmak köyü, Yalova, Orhangazi Beldelerimizden birçok vatandaş katıldı. Cem ibadeti öncesinde, Yalova Cem Vakfı Başkanı Sinan Giray, Belediye Başkanı Musa Kuş’a teşekkür plaketi takdim etti.

Her yılın Şubat ayında gerçekleştirilen Hızır Cem’i, Alevilik inancında Allah’a sığınmak ve yaşamı yeniden canlandırmak olarak kabul ediliyor. Düzenlenen Hızır Cemi, Yenibosna Cem Vakfı Genel Merkezi’nden gelen, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali YÜCE Dede,Yenibosna Cem Evi Dedeleri ve Yalova Cem Vakfı Dedeleri Haydar İNCE ve Emre YEŞİLTEPE tarafından yönetildi; dönülen semahlar, seslendirilen deyişler ve yapılan dualarla tamamlandı.

***

Cem Vakfı Yalova Şubesi tarafından düzenlenen Dayanışma Yemeğinde Alevi vatandaşlar bir araya geldi.

Cem Vakfı Yalova Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma yemeği Bahane Restoran’da gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Sinan Giray, Alevilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek, “Cem Vakfı 1995′ten bu yana Yalova’da faaliyet göstermekte. Vakfımızın amacı doğrultusunda kendisini sürekli olarak anlatmış ve anlatmaya devam etmektedir. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Biz Aleviler, Cem Vakfı’nın mensupları Kerbela’dan bu yana sürekli üzülmekteyiz. Sivas olayı içimizi kanatan çok önemli bir yara. Sivas’ta aydınları yakan insanların kesinlikle insanı ve İslami anlamda duygularının gelişmediğini düşünüyorum” dedi.

Alevilerin ibadet yerinin cemevi olduğunu vurgulayan Giray, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cemevleri kesinlikle yapılmalıdır. Yalova’da Kâzımkarabekir Mahallesi’nde bir cemevi yapıldı. Bağlarbaşı Mahallesi’nde cemevi yapılmasına acilen ihtiyaç var. Dayanışma ile bu cemevini yapacağımızı düşünüyorum. Altınova’da da çok sayıda Alevi-Bektaşi hemşerilerimiz var. Burada da cemevi ihtiyacı var. Bu konuda Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş’un çalışmaları var” dedi.

Yalova’da iki tane dedelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Giray, “Bizim 2 tane dedemiz var. Cem Vakfı’nda eğitim gördüler. Bir arkadaşımız işe girdi şu anda dahi işinden gelip bu toplantıya katılamıyor. Bu arkadaşlarımız istediğimiz zaman Alevi kardeşlerimizin cenazesini ne kaldırabiliyorlar ne de duasını verebiliyorlar. Dev bütçesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı bütün vatandaşların vergisi ile oluşturuyor. Alevilerin haksızlığa düştüğünü düşünmemesi için yeniden bir yapılanma gerekiyor. Aleviler burada kendisini temsil etmeli. Nasıl camide imamlar görevlendiriliyorsa cemevlerinde de dedeler görevlendirilmelidir.”

Daha sonra söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise farklılıkların zenginlik olduğunu ifade etti. Coşkun, “Daha çok bir araya gelip birbirimizi dinleyip anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yaşananlardan ders alarak bir araya gelip yürürsek her şey çok güzel olur”  dedi.

Gecede daha sonra Alevi dedeleri Emre Yeşiltepe, Haydar İnce ve vakfa katkılarından dolayı Erkan Gündüz’e plaket takdim edildi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, etkinliğe ilerleyen saatlerde katıldı. İnce, burada yaptığı konuşmada, Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalar yaptı. İnce, “Memleket elden gidiyor, bizler kendi aramızda kavga ediyoruz. Buradan, tüm yurtseverlere, devrimcilere, demokratlara, ulusalcılara, milliyetçilere, solculara, merkez sağda olanlara, Alevilere, Sünnilere, sesleniyorum. Gelin bir Cumhuriyet cephesi oluşturalım. Çünkü Cumhuriyet cephesini oluşturamazsak, Cumhuriyet’i de kaybedebiliriz. İnadı bırakıp Cumhuriyet cephesi çatısı altında birleşmeliyiz” dedi.