İnanç Önderleri Çorluda Toplandı

2. TRAKYA ve Balkanlar İnanç Önderleri Bölge Toplantısı Çorlu Cem Vakfı'nın ev sahipliğinde Çorlu'da yapıldı.

Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Alevi İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan, Cem Vakfı Çorlu Şubesi Başkanı Muzaffer Birdal, vakıf yöneticileri, yurt içi ve yurt dışından gelen dernek üyeleri katıldı.

Açılışı Cem Vakfı Çorlu Şubesi Başkanı Muzaffer Birdal tarafından yapılan toplantıda divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Döner, 2. Trakya ve Balkanlar İnanç Önderleri Bölge Toplantısı'na yaptıkları ev sahipliğinden dolayı Cem Vakfı Çorlu Şubesi'ne ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a teşekkürlerini iletirken toplantıya katılan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a ve tüm katılımcılara aralarında olduklarından dolayı teşekkür ederek birlik ve beraberliğin daha da pekişeceğini düşündüğü bu toplantının hayırlı olmasını diledi.

Toplantının devamında söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Başkan Baysan, ülkemizin kültürel zenginliğinin önemini vurgularken, "Bu zenginliği en güzel şekilde yaşatan ve yaşayan bölgelerden biri de Çorlumuzdur" dedi. "Farklı kültürlerden ve inanışlardan oluşan ve coğrafyayı paylaşan bizler tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler farklı kültür ve inanışlarımızı ayrıştırıcı değil aksine birleştirici bir zenginlik olarak görmüşüzdür. Ülkemizin bu zor günlerinde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir" dedi.

Daha sonra söz alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç konuşmasında birlik ve beraberliğe, kardeşliğe daha çok sahip çıkılması, farklı kültür ve inanışa sahip olan insanların beraberce ve kardeşçe yaşamaları gerektiğini söyledi.

2. Trakya ve Balkanlar İnanç Önderleri Bölge Toplantısı konuşmacıların sunumları ve yapılan değerlendirmeler ile son buldu.

Toplantı, 28 Ocak 2017 Cumartesi günü gerçekleşti.