Cem Vakfı Babaeski Şubesi İkinci Kuruluş Yıldönümü Dolayısıyla Etkinlik Düzenledi

Metin KARAKUŞ/Babaeski

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (Cem Vakfı) Babaeski Şubesi, 2’nci Kuruluş yıldönümü dolayısıyla “Türkü Gecesi” düzenledi.

Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı ve (Babaeski Babası) Hayati Dağlıoğlu yaptı.

‘5 DÜSTURUMUZ VAR’

Dağlıoğlu; ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Karanlık her zaman bilgisizlik ve sevgisizliktir. Bilgisiz ve sevgisiz yüreklerde iyilikler ve güzellikler asla barınamaz, sevgi insanlığa Tanrı’nın en büyük armağanıdır. Bizi sevgisiyle, insanlığıyla, kocaman yüreğiyle kucaklayan çocukluk arkadaşım Dr. Nezir’i anmadan geçemeyeceğim kardeşim Babaeski’nin Lokman hekimiydi. Nurlar içinde yatsın. O daima gönlümüzde var olacaktır. Bilindiği gibi milletleri meydana getiren temel unsurlardan birisi ortak kültürel değerlerdir. Bizimde türkülerimiz, ezgilerimiz, deyişlerimiz bu kültürün bir parçasıdır. Her kelimesinde, mısrasın da anlatılan ders niteliğindedir. Bu gece türkülerimize can verecek dostlarımız var. Vatanını seven her kes gibi olmazsa olmaz 5 düsturumuz var. 1’incisi Vatanımız, 2’incisi Bayrağımız, 3’üncüsü dilimiz, 4’üncüsü dinimiz, 5’incisi de bu unsurları bir araya toplayan Mustafa Kemal Atatürk’ümüzdür’ dedi.

Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ise gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘Birçoğumuzun doğup büyüdüğü, bir kısım vatandaşlarımızın göçle Babaeskili olduğu, işini, aşını temin ettiği bu kentimizde, yaşadığımız bu çevreye görünmeyen zincirlerle bağlı olduğumuzu unutmayacağız. Bu tür şenlikler, toplumumuzun uzun yıllarda dayanan kabul görmüş, sosyal barışa katkısı olan, her insanın kendini ait hissettiği eşitlikçi ve barışçı geleneklerimizdir. Bugün biz bu toplumu kurumlarıyla, kurallarıyla ileriye taşıyamazsak, torunlarımız bizden utanır. Size tavsiyem, türküleri dinlerken, köşelerinizi esnetiniz, tıpkı sonsuz bir çarşaf gibi. Mutlu olmak istiyorsak, el ele vermeliyiz. “Hayatın Başlangıcı” olarak da kabul edilen bu anlamlı günde türküler eşliğinde hepinize iyi eğlenceler diliyorum’  diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında, geceye gelen davetlilere etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi. Sofra duası ise Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı ve (Babaeski Babası) Hayati Dağlıoğlu, tarafından yapıldı.

Türkü gecesinde, Çorlu’dan gelen Zakirler Yücel Yurdan ile Erhan Uysal ve Babaeski’den Bülent Çetinkol, sazlarıyla deyişler ve türküler söylediler.

Gecenin sonunda,  Cem Vakfı Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gülşen Aksoy, Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muzaffer Birdal ve Zakirler Yücel Yurdan ile Erhan Uysal ve Bülent Çetinkol’a, katkılarından dolayı plaket verildi.

Haber, Sanal Basın İnternet Sitesinden Alınmıştır.

Haberi Sayfada Görmek İçin Tıklayınız...

Yer: Babaeski Belediyesi (Babaeski/Kırklareli)

Tarih: 22 Mart 2017 Çarşamba

Saat: 20.00