Nâzım Hikmet Karikatürleri Sanatseverlerle Buluştu

Dünyanın dört bir yanından karikatürcülerin eserlerinden oluşan “Nâzım Hikmet Karikatürleri” sergisi Nâzım Hikmet’in 117. yaş gününde açıldı.

Tüm dünyadan karikatürcülerin eserlerinden oluşan ve Karikatürcüler Derneği, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği, Türk - Rus Proje Geliştirme Derneği, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Karikatürleri” sergisi dün düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Savaşı’nın ardından yaralanan Türk askerlerinin Rus doktor ve hemşireler tarafından tedavi gördüğü ve 300 yıllık yapısı ile dikkat çeken binada kurulan Nâzım Hikmet ve Puşkin Sanat Merkezi’ndeki sergide Küba, Polonya, Sırbistan ve Brezilya’nın da aralarında yer aldığı 60 ülkeden 75 karikatür yer aldı. Serginin açılış törenine, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Alexander Sotnichenko, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Türk - Rus Proje Geliştirme Derneği Başkanı Ivan Starodubtsev katıldı. Haberin devamı için tıklayınız.