15 Şubat 2024 Perşembe Akşamı Canlarımızla Beraber Hızır Lokmamız ve Hızır Cemimiz Yapıldı.

15 Şubat 2024 Perşembe günü canlarımızla beraber Hızır Lokmamız ve Hızır Cemimiz yapıldı.

Sabahtan tüm hazırlıklara başlandı, gelen tüm lokmalar pay edildi, hazırlandı.

Yoğun bir katılımla Yenibosna Cemevimizde dualar ile oruçlarımız açıldı, tüm canlarımıza lokma dağıtımı yapıldı.

Lokmamıza;

İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Özlem Bozkurt, Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Sayın Emine Gülizar Emecan misafir oldular.

Vakıf Kurucu Üyemiz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Avukat Seher Karaman, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hasan Sezgin, lokmamızda yer aldılar.

Dua sonrası konuşma yapan Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun;

Hızır ayında, bu güzel ortamda olmaktan, oruçlarımızın ibadetlerimizin birlik beraberlik ruhu içinde olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Hızır’ın kimsesizlerin kimsesi olduğunu, birbirine yardımlaşmanın adı olduğunu, paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın simgesi olduğunu söyledi. Hızır yardımcınız olsun canlar diyerek sözlerine son verdi.

Lokma sonrası Bahçelievler Sırma Doğan Parkına, Bahçelievler Belediyesinin yapmış olduğu Hacı Bektaş Veli Anıtı açılışı öncesi, alanda konuşmalar yapıldı.

Sayın Dr. Hakan Bahadır, Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayretttin Derun, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sayın Ufuk Emre Bektaş açılış öncesi konuşmalar yaptılar.

Anıt açılışı sonrası Hızır Cemimiz yapıldı. Dualar, Duazlar, gülbengler eşliğinde yoğun bir katılımla Cemimiz yapıldı.

Alevi İslam İnanç Hizmetlerinde 12 Hizmet eğitimini tamamlayan gençlerimize sertifikaları Sayın Hayrettin Derun tarafından takdim edildi.

Cem sonrası, eşit pay edilen tüm lokmalarımızın, canlarımıza dağıtımı yapıldı.

Hakk tüm canlarımızın hizmetlerini, oruçlarını ve ibadetlerini kabul eylesin.

Allah Eyvallah.