CAFERİDER Tarafından Düzenlenen “İmam Mehdi’nin Doğum Yıl Dönümü Anma ve Kutlama Töreni’ne Katılım Sağladık.

Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı olarak,
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen “İmam Mehdi’nin Doğum Yıl Dönümü Anma ve Kutlama Töreni’ne katılım sağladık.

Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun programda konuşma yaptı.
Sayın Derun konuşmasına başlarken, Ehl-i Beyt’in sevenlerine selam olsun diyerek programa katılan tüm canları selamladı ve sonrasında Cem Vakfı Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan Hocamızın selamlarını iletti.

“Alevi’nin Dini İslam, Peygamberi Hz. Muhammed, Velisi Hz. İmam Aliyyel Murteza ve yolu Ehlibeyt yoludur” dedi.
“Hz. İmam Mehdi’nin dünyaya geldiği zaman, zalimin hükmü bitecek ve dünyada adalet hâkim olacaktır, Hz. İmam Mehdi’nin dünyaya geldiği zaman ilk önce ikiyüzlü yalancılar yok olacaklardır. Yani İmam Hüseyin’e gözyaşı döküp yetimin hakkını yiyenler yok olacaklardır çünkü İmam Mehdi’yi sevenler doğru ve dürüst olmak zorundadırlar” dedi.

Sayın Derun;
Çevremizde hem insan hem doğa katliamı yaşanmakta olduğunu, İsrail Devletinin soykırımını kınadığını ve Filistin halkının yanında olduğunun mesajını verdi.
Sayın Derun, “nerede zalimin zulmüne karşı duruş varsa orada İmam Hüseyin’in ruhu vardır” dedi.
Erzincan İliç’teki canlarımızın bir an önce bulunması temennisinde bulundu.
Çernobil’den daha büyük bir felaket olduğunu, bütün Fırat nehrinin geçtiği yerlerdeki hayvancılık ve tarımın bittiğini söyledi.

Alevi İnancının haklarının, AİHM’ kararlarının, anayasal haklarımızın bir an önce verilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak Sayın Derun;
“Genel bütçeden payımızı vermeyenleri, Cemevi yapımında bize zorluk çıkaranları, inancımıza iftira atanları Hakk’a havale ediyoruz”
diyerek sözlerine son verdi.