Cem Vakfı Genel Merkezde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

Cem Vakfı Genel Merkez Yenibosna Cemevi Kadın Kollarımız tarafından 16 Mart günü, (8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü) Kadınlar Günü vesilesi ile etkinlik düzenlendi.

 
Bu etkinlikte; 
Konuklarımız arasında, 
26. ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Sayın Dr. Sibel Özdemir, 28. Dönem İstanbul Milletvekili Sayın Oğuz Üçüncü,
Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Dr. Hakan Bahadır ve Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Sayın Emine Gülizar Emecan, Hızır Avusturya Dernek Başkanı Sayın Zöhre Doğan yer aldı.

 
Şube Başkanlarımız, Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Dedelerimizden Sayın Veysel Kara Dede ve Sayın Ertan Akgün Dede, Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fadime Demir, Cem Vakfı Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Muharrem Kurnaz, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek ve Vakıf Temsilcileri ile halkımız yer aldı.

 
“Kadın Hareketinin Dünü, Bugünü, Yarını” ile konuşmacı olarak Sayın Av. Ezgi Sabaz konuğumuz oldu. 
Sayın Sabaz; kadın hareketinin, geçmişte ve günümüzde verilen mücadelesinden bahsetti. Kadının her yerde emekçi olduğunu söyledi. Kadın cinayetlerine değindi, önlenmesi için politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti ve İstanbul Sözleşmesi’nin içeriği ile önemine yer verdi. 
Sayın Sabaz; “ben bugün burada bu konuşmayı yapabiliyorsan, avukatlık mesleğimi icra ediyorsam, bunu Cumhuriyet’e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyum” dedi.


Sonrasında Kadın Kolları Başkanımız Sayın Fadime Demir yaptığı konuşmada;
Kadın hareketinin dünü ve bugünleri için verilen mücadeleyi ele aldı. 8 Mart’ın önemini ve bir kutlamadan çok bir anma olduğunun altını çizdi. 
Mustafa Kemal Atatürk’ü, kadın hakları için yaptıklarından dolayı da şükranla andıklarını belirtti. 
Son olarak kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek sözlerini sonlandırdı. 


Cem Vakfı Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Muharrem Kurnaz yaptığı konuşmada; 
“Kadın hakları sadece kadınların değil bizlerin de omuzlarında olmalıdır”,  eşit yaşam hakkını sağlamak bizim de sorumluluğumuzdadır” dedi. 
Dünyayı her zaman güzelleştiren ve yaşanılabilir hale getiren kadınların günü kutlu olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 
Etkinlik, sazıyla sözüyle güzel bir dinleti sunan Sayın Mehmet Ardıç’ın sahne almasıyla devam etti. Kadın Kolu Üyelerimizden Sayın Fatoş Epik Acaray ile  Sayın Cennet Akkuş şiir dinletisi yaptılar. Aynı zamanda küçük öğrencilerimiz Sayın Ada Uğur ve Sayın Zeynep Keleş de şiir okumaları yaptılar. 


Tüm katılım sağlayan misafirlerimize, emek veren tüm canlarımıza ve yoğun bir katılım ile bizleri onurlandıran halkımıza teşekkür ederiz.