SEVGİDE BULUŞALIM 13. ETKİNLiKTEN GÖRÜNTÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliği gerçekleştirildi.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı onursal Başkanı İzzettin Doğan’ın selamlarını ileterek yaptığı konuşmasında” Bu etkinliği gerçekleştirmemize vesile olan değerli başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, inancımızı 1400 yıldır bugünlere getiren inanç önderlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Hazreti Peygamber'e ilk inananlardan Hazreti Ali'yi de canları gibi sevdiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, "Onun evladı Hazreti Hüseyin de bizim canımız, Allah yolunun en onurlu yolcularından biri. Duruşuyla, karakteriyle, Hazreti Peygamber'i örnek alışıyla, yanlış olan iktidara biat etmemesiyle bir onur timsali olarak karşımızda duruyor. Onurlu bir duruş sergiledi ve biz Hüseyin'i bu onurlu duruşundan dolayı seviyoruz. İsimlerimizde yaşıyor, Anadolu'da her evde bir Hasan, bir Hüseyin vardır." diye konuştu.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner de görevlerinin toplumsal birliği ve dayanışmayı arttırmak olduğuna işaret ederek, bu sevgi ve muhabbet ortamını yılın 12 ayına yaymaları gerektiğini söyledi.

Toplumsal olarak birbirlerinden hiçbir farklarının olmadığını belirten Döner, "Kurumlarımız ayrı olabilir, partilerimiz ayrı olabilir, derneklerimiz ayrı olabilir ama yüreğimiz bir. Yüreğimizde Türkiye sevgisi var, yüreğimizde memleket sevgisi var." dedi.

Döner, yeni yasama yılında sorunlarının çözüme kavuşturulacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti, "Cem Erkanı", deyişlerin ardından dua edildikten sonra aşure dağıtımıyla sona erdi.

Haber fotoğrafları "http://www.ozgurkocaeli.com.tr" web sayfasından alınmıştır.

 

Sevgide Bululaşım 13. Etkinliği

Yer: Uluslararası Fuar Merkezi/İzmit

Tarih: 30 Eylül 2018 Pazar

Saat: 13.00