"Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesi" Konferansından Görüntüler

"Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesi" Konferansı, 28 Aralık 2019 Cumartesi günü gerçekleşti. Konferans açılış konuşması, Cem Vakfı Genel Müdürümüz Hıdır Akbayır tarafından yapıldı. Hıdır Bey, "Cumartesi Konferanslarının" önemine ve bu konferansların halk için faydalı ve yol gösterici niteliğine değindi. Kadın hakları, seçme ve seçilme hakkının önemi ve bu hakların korunarak ileriye yönelik adımların atılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Av. Julide Sucuoğlu Gönen, sunumu için kürsüye davet edildi. Julide Hanım, ülkemizde kadın hakları sürecini ve geçmişten günümüze bu alanda atılan adımlara yer verdi. Cumhuriyet ile birlikte, seçme seçilme hakkı ve kadınların devlet kademelerinde ve yönetiminde söz sahibi olmaya başladıklarını paylaştı. Seçme seçilme hakkının önemi ve buna yönelik atılan adımlara yer verdi. Bu konuda önemli isimler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Konferans, dilek, temenni ve katılımcılara teşekkür konuşması ile son buldu.

Cem Vakfı Genel Merkezi (Yenibosna Cemevi)
28 Aralık 2019 Cumartesi