Cumartesi Konferanslarında Bu hafta "Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri" Konusu Yer Aldı

Konferans, Kadın Cinayetlerin Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in sunumu ile gerçekleşti.

Ülkemizde giderek artan şiddet ve cinayetler üzerine açıklama yapıldı. Bu alanda yıllardır mücadele verildiği ve bu konuda mücadele yanında bilinçlendirme çabasının da sürdüğü anlatıldı. Özellikle kadınların, haklarını kullanmak konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmadıkları belirtildi. Bununla ilgili, "6284 sayılı kanun" üzerinde özellikle duruldu (Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun). Kadınların, bu haklarını öğrenmeleri ve kullanmaları gerektiği belirtildi. "Avrupa Konseyi Sözleşmesi" bilinen adıyla "İstanbul Sözleşmesi" konusunda bilgi verildi. 2011'de Ülkemizin de bu sözleşmeye dahil olduğu ve kadın hakları konusunda hükümlülükler getirdiği belirtildi. Konferans sonunda soru cevaplarla katılımcılar bilgilendirildi.

Cem Vakfı Genel Müdür Yardımcımız Bahri Akannaç tarafında Fidan Hanıma, katılımları ve azimle sürdürdükleri çalışmalarından dolayı Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Cem Vakfı Genel Merkezi (Yenibosna Cemevi)
11.01.2020