Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

KAMUOYUNA

Son günlerde Cem Vakfı’na ve Vakfın Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan’a yönelik asılsız ve hakaretamiz yazılar sosyal medyada yayımlanmaktadır. Kur’an’a niyazı bile eleştiri konusu olmuştur.

İslam dininin kitabi “KUR’AN”dır. Dünyanın her yerindeki Müslümanın evinde Kur’an vardır ve kutsal kitap olarak gerekli saygı gösterilir ve niyaz edilir. Kur’an’ı tanımayanın İslamiyetle ilgisi yoktur.

Sayın Doğan’ın Ağabeyi Mazlum Doğan Dede’nin Hakk’a yürümesi nedeniyle 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren başta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere birçok Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve halktan çok sayıda insanımız taziye ziyaretlerinde bulunmuşlardır.

Alevilerin hakları ile ilgili yıllardır barış içerisinde hukuki ve sosyal mücadele yürüten ve bu mücadeleyi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi kararıyla bütün dünyaya kabul ettiren bir Akademisyen ve toplum önderi olan Sayın Doğan’ın hizmetleri Alevi-Sünni bütün kamuoyu tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Alevi Ulularının adları ile Tabela Aleviliği yapanların öncelikle bir taziye mesajı vermelerini beklerdik. Kin ve nefret söylemleri ile Alevilik olmaz. Çünkü bizim inancımızda “Cebir, şiddet, kin ve nefrete yer yoktur.”

                                                                      CEM VAKFI GENEL MERKEZİ