Cem Vakfı Maltepe Şubesi tarafından 'birlik kahvaltısı' düzenlendi.

Cem Vakfı Maltepe Şubesi tarafından Kardelen Düğün salonunda birlik kahvaltısı düzenlendi. ‘Gelin Canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım’ çağrısıyla düzenlenen kahvaltıya bini aşkın davetli katıldı.
Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner Toplantının Amacını Katılımcılarla Paylaştı
Divan Kurulu Başkanlığını üslenen Hıdır Akbayır’ın  ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ sonuçlarının ülkemizdeki uygulamaları ile ilgili bilgi verdiği ve Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatı’ ile ilgili yapılan görüşmelerinden bahsedildiği konuşmasının ardından Cem Vakfı Maltepe Şube Başkanı Hayati Doğan konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında; Maltepe Cemevi’nde oluşan problemlerin temelinde yurtdışı odaklı marjinal grupların olduğunu ve buna fırsat vermemek için, cansiperane görev yaptıklarını belirttiler.  Toplantıya katılan  Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner yapılan toplantının amaçlarını belirten  Döner  toplantının amaçları hakkında şunları söyledi.
“ 1.Cem Vakfı’na tahsis edilen ve halkında maddi manevi desteği ile tamamlanan Maltepe Cem Evi’nin tekrar halka tahsis edilmesi ve hizmetine kaldığı yerden devam etmesi.
2. Maltepe’de oluşan sorunların, şube başkanlarını ve Maltepe’de ikamet eden halkın dilinden dinlenmesi, çözüm önerilerinin tespit edilmesi ve bu tespitleri hayata geçirmek üzere çalışmaların başlatılması.
3.Belediye Başkanlığı ve Cemevi yönetimi arasındaki problemlerin tespit edilerek Cem Vakfı Genel Merkezi’nin de gerekli girişimlerde bulunması.
4.Din ve vicdan hürriyeti hususunda “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairenin” vermiş olduğu kararlar neticesinde ve ‘T.C. Yargıtay Üçüncü Dairenin’ vermiş olduğu kararlar neticesinde kazanılan hakların yürürlüğe girmesi hususunda Cem Vakfı’nın bütün şubeleri ile birlikte bu kararların takipçisi olması amacıyla toplanılmıştır.
Cem Vakfı Genel  Başkanı Erdoğan Döner toplantının sonuç kısmında ise şunları belirtti.
“1.Aleviliğin marjinal gruplarca yorumlanarak, İslam dışı gibi söylemlerine fırsat verilmeyecektir.
2.Maltepe halkının da isteği ile Maltepe Cemevi tekrar halkın hizmetine tahsis edilmek üzere Cem Vakfı Genel Merkezi ve Maltepe Şube yönetimince gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
3.Hiçbir suretle Cemevleri siyasete alet edilmeyecektir.
4.Konuşmacıların dinlenilmesinden sonra, şube başkanları ve inanç önderlerinin talep ve önerileri dinlenilerek gerekli notlar alınmış, bu taleplerin yerine getirilmesi noktasında Cem Vakfı Genel Merkezi ve Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı olarak, gerekli hassasiyet gösterilecektir.”
Cem Vakfı Maltepe Şubesi Başkan Yardımcısı
Hüseyin Koca’dan Birlik Çağrısı
Cem Vakfı Maltepe Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Koca burada yaptığı konuşmada herkesi bir olmaya ve Maltepe Cemevinin bir an önce ibadete açılması için çalışmaya davet etti. “Ayırım gözetmeksizin herkesi kucaklıyoruz” diyen Koca, el ele verilmesi durumunda cemevinin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Hüseyin Koca şu çağrıyı yaptı; “Önyargısız her türlü istişareye hazır olarak hoşgörü içerisinde gelin inancımıza sahip çıkalım ve cemevimizi bir an önce ibadete açalım. Orası ne Cem Vakfının malıdır ne de başka birinin orası Maltepe’de yaşayan canlarımızın ibadet merkezidir. AİHM kararları uygulanmaya başlandığı anda ne Cem Vakfına ne de diğer vakıf ve federasyonlara ihtiyaç kalacak. Çünkü biz tamamlıyoruz bu kurumlar inanç önderlerimizin dedelerimizin yönetiminde gidecek bizlerin değil arkadaşlar. Buraları gerçek inanç temsilcilerine teslim edeceğiz. Asla kavgadan yana değiliz. O kardeşlerimize de hepsini de kucaklamaya hazırız.”
Cem Vakfı Maltepe Şubesi Yönetimi Basına Tanıtıldı
Cem Vakfı (Cumhuriyetçi Eğitim  Vakfı )  Maltepe Şubesindeki yönetim kurlu üyeleri de yapılan kahvaltıda kendilerini tanıtma imkanı buldular.
Hayati Doğan (Başkan ) Hüseyin Koca(Başkan Yardımcısı), Hüseyin Doğan, İsmail Boyraz, Erol Uçarman, Ahmet Ölmez, Ali Musa Araz, Aydın Çelik,  Okay Yılmaz, Erol Şentürk, Metin Arslan, Ümit Çal, Zeynep Kaya, İsmail Şahin, Can Şahin, Sevgi Şeker, Emine Selami, Dursun Sağır, Umut Karagöz,  Hasan Mumcu, Hülya Dönmer, Güler Karakaya, Olcay Çavdar, Caslar Aydoğan, Hüseyin Şahin, İbrahim Gezici, Yalçın Batalay, İsmail Taş, Burak Toroman.

Haber; 'gazetetunaydin.com' haber sitesinden alınmıştır. Ayrıntılı bilgi için adres linkini tıklayınız.