Cem Vakfı Marmara Bölgesi Şube İnanç Önderleri Toplantısı

Cem Vakfı Genel Merkez’de (Yenibosna Cemevi’nde), Marmara Bölgesi Cem Vakfı Şube İnanç Önderleri toplantısı düzenlendi.
Marmaradaki Şube İnanç Önderlerimiz ile bir araya gelindi.
Açılış konuşmasını Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanımız Sayın Hayrettin Derun yaptı.
Sayın Derun konuşmasına;
Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın selam ve sevgilerini ileterek başladı.
Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı hakkında değerlendirmeler yaptı.
Bütçeden pay ayrılması gerektiğini belirtti.
Okul ve eğitim konusuna, eşit yurttaşlık konusuna değindi.
Alevi toplumuna karşı hükümetin sorumluluğunu hatırlattı.
Vakfımızın çalışmaları hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.
Yapılmakta olan Cemevlerimiz ve proje halinde olan yeni Cemevlerimiz hakkında bilgi verdi.
Toplantıya katılım gösteren tüm Şube Dedelerimiz, konuşmalar yaparak görüşlerini ve fikirlerini paylaştılar.
Toplantı sırasında Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin Doğan canlı telefon bağlantısı gerçekleştirerek, tüm dedelerimize sevgi ve selamlarını iletti.
Görüş ve düşüncelerini ifade etti.
Son olarak Sayın Derun;
Tüm konuklarımıza, Şube Dedelerimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza özverili ve gayretli çalışmaları için teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.