Hüseyin Hürrem Ulusoy, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile Görüştü

Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı Serçeşme Vakfı Başkanı Hüseyin Hürrem Ulusoy, CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile görüştü.

Uzun süredir planlanan ve sağlık sorunları nedeniyle ertelenen Alevi inanç toplumunun iki önemli siması arasındaki buluşma İstanbul’da gerçekleşti.

CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın daveti üzerine gerçekleşen buluşmada her iki isim de, Alevi inanç toplumunun önümüzdeki dönemde birliği ve dirliği yolunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dava süreci hakkında bilgiler vererek, Alevilerin kazanımlarının bundan sonraki süreçte hukuksal meşruiyetine dikkati çekti.

Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı Serçeşme Vakfı Başkanı Hüseyin Hürrem Ulusoy, kurulduğu açıklanan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın verimli çalışabilmesi için kurumsal birliğin ve ortak hareket etmenin önemini vurguladı.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı Serçeşme Vakfı Başkanı Hüseyin Hürrem Ulusoy ve Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan arasında gerçekleşen görüşmeye;
Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan Dede, Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı Genel Sekreteri Serdar Gazi Karababa Dede ve Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Özkan katıldı.

CEM Vakfı Genel Merkezi